Pustiti

photo-1533736970669-7edc3f971be1

Pštanje, je jedna od glavnih veština kojima nas uči mindfunes. Mnogo vremena, mi zapravo primenjujemo totalno drugačiji pristup životu. Držimo se načina i strategija koje koristimo da bi došli do određenih stvati. Kao i ideja ko smo i ideja o sitacijama, ili ljudima oko nas, uvraženih mišljenja.

Ono za šta se najviše držimo jeste ideja o sebi. Ono ko smo odakle dolazimo i kuda idemo. Sve te ideje oblikuju ko smo i kako naši dani prolaze, na najdublji mogući način.

Onog momenta kada počnemo da obraćamo pažnju na naše iskustvo, počinjemo da otkrivamo koje misli, emocija ili senzacije držimo u sebi. Takođe ćemo primetiti, i druge stvari koje želimo da pustimo. Na primer primetićemo kako se ljudi oko nas odnose i kako se mi osećamo povodom toga. To čvrsto držanje za poznate načine ponašanja retko kad dovodi do dobrog rezultata ili bar ne do ono koji je drugačiji od prvobitnog. Jako je bitno da pustimo da nas vodi iskustvo, iz momenta u momenat. Ovo je jedino moguće tako što pustimo celu situaciju da se otvori ispred nas, a mi samo da pratimo put i svoja osećanja. Bez uticaja, samo pustimo.

Leave your comment