Partenrski odnosi

arun-kuchibhotla-0gSGZix_O8U-unsplash

Onaj koji razume i pravi prostor, je onaj koji je tu da napravi jasne granice. Tu je da razume da promeni, da ugosti tebe, kao što gosti sebe u svom žvotu. Ako krenemo od toga da su partnerski odnosi tu da nam daju podršku za rast i razvoj, bitno da je da prvo ustanovimo poštovanje, baš zato što svaki odnos kojise gradi na bazi ne jednakosti i ne balansirane podele energije i resursa, stvara zahtevniji prostor za rast. Kada ustanovimo da u svakom od nas ima podjenako prostora i kvaliteta koje možemo da poštujemo jasno nam je da je to mesto iz koga je najbolje rasti.

Razumevanje za drugu stranu je ključno jer nam daje za pravo da i mi kažemo svoje brige i svoje ne sigrunosti, dakle samo onda kada smo sigurni u sebe i u odnos ispred nas onda možemo da se osećamo dovoljno udobno da nam je druga strana prijatelji koji nam želi dobro. Da je tu da nas podrži i razume za naše lične nesigurnosti, i ne doumice.

Podrška da znamo da prepoznamo kada je vreme da rastemo i da se razvijamo, a kada još nismo spremni je ono što menja naš položaj i osećaj. Onda kada znaš da ti neko daje savete zato što te ceni i poštuje sa cilje da ti želi dobro je jedino sigurno mesto u kome možemo da pustimo da nas neko vodi ako se osećamo ne sigurno i da je taj neko tu sa dobrom namerom, da želi da budemo dobro.

Leave your comment