Odvajanje

sepr

Odvojiti se fizički, mentalno ili emotivno od osobe je prirodno.

Bitno je ograničiti posledice razdavanja. Biti svrstan, koliko je prostora zaista potrebno dati patnjit, napetosti i bolu je ključno. Mindfulnes nam dopušta da vidimo druge perspektive, i daje nam podršku da vidimo šta se zapravo dešava. Kada napravimo pauzu i vidimo misli, iz proste perspektive, stvara se osećaj povezanosti.

Iako nam trenutan momenat deluje ne udobno, mi smo ipak u kontaktu sa trenutnom situacijom, sa sobom, i takođe sa ljudima sa kojima trenutno interaktujemo. Tako da kroz vezbanje mindfulnesa mi polako povećavamo našu povezanost sa dubljim uvidima u svoje resurse, kao i sa našom sredinom.

Takođe stvara se poverenje, da je u redu to što radite, da je vaš osećaj tu da vam ukaže pravi put. Da imate pravo da sami birate, kada i koliko želite da delite. Takođe biti svestan da je nekada čak kontra produktivno da se nalazimo u vezi u kojoj se osećamo da ne daje dovoljno ili da je ono što dobijamo nešto što za šta ne vidimo svrhu.

Dakle kad se nadjete u situaciji u kojoj je potrebno da komuniciramo da želimo svoj prostot, pogledajte sve aspekte svog života u kojima je ta osoba. Procenite šta bi bila najbolja alternativa. Shvatiti širu sliku i koliko se stvari u suštini menjaju je ključno. Dajte sebi prostora, kao i toj osobi, možda će baš to izlečiti vaš odnos.

Tek onda reaguje.