Kao psiholog predana sam da pomognem klijentu da se izleci, raste i da nadje svoj glas u tome što mu se dešava u svakodnevnom životu. Sigurna sam da svako od nas ima moć u sebi, da prevaziđe svaku situaciju ispred sebe. Ono što je glavni ključ jeste, da nađemo autentični sklop veština koje mu mogu doneti mnogo bolje rezultate i životne odluke. Promena je samim tim uvek opcija.

Bitno je da primetimo koliko je sredina ta koja utiče na naše odluke. Iskreno nije lako izaći iz nečega što smatramo normalnim, i što je naša sigurna sredina. Prosto kao ljudi, imamo tendenciju da se oslonimo na rutinu i ušukanost sigurnosti. Ali onoga trenutka kada primetimo da nam ta sredina smeta, počinje da nas žulja i da se u njoj osećamo neudobno sigurno je da je to prvi poziv za promenu. Tu i tada ćemo naći hrabrost da promenimo sve oko sebe i u sebi, kako bi došli do onoga što duboko u sebi znamo da zaslužujemo.

Kada krenemo da prepoznajemo znakove u svojoj sredini da je vreme za promenu tada znamo da je pitanje vremena kada će do nje i doći. Ja sam tu da vas podržim i da vam ukažem na mapu koraka koje znate i sami. Samo da vam dam vetar u leđa i da vam pomognem da nađete svoj glas.

Tada kreće da se stvara i sistem podrške koji sami mi prepoznajemo. Tada počinjemo da biramo ljude i situacije za koje znamo da su u skladu sa našim vrednostima. Definicija hrabrosti tada počinje da se menja, više nije samo da smo uspeli da izguramo dan, ili da se ne osećamo usamljeno. Hrabrost je tada naše stanje uma u kom živimo svaki dan. Jer znamo da alternativa nije opcija. Znamo šta možemo da damo, kome i koliko i kako. Baš zato i biramo da živimo u skladu sa sobom, a ne u skladu sa očekivanjima drugih oko nas.

Tada znamo da imamo pravo da odredimo svoj seksualni, lični, romantični identitet. Kao i veze i odnose koje potvrđuju našu vrednost i dele sa nama ono što je iskrena ljubav i prijateljstvo po našim standardima. Koja je zrela zrela stabilna, i spremna za rast.

Ja kao psiholog sam tu da ti dam, da podršku i jasan feedback, sa puno empatije. Da ti dam prostor u kome se osećaš da sa lakoćom deliš svoje emotivne i psihološe izazove. Tu sam da stojim pored tebe i tvoje istine, tako da možeš da se setiš svoje snage i pravca.

Kodependencija ili prenaglašena zavisnost, u vezama sa drugim ljudima, u svojoj srži je zapravo predstavlja odnos koji imamo sa sobom. Da bi povratili svoju veru u sebe, i svoje kapacitete, a samim tim i smanjili zavisnost od drugih ljudi, potrebno je da imamo jaku vezu sa svojim identitetom, merilima vrednosti, potrebama i željama. Samim tim da u praksi živimo u skladu sa svojim iskrenim sobom.

Tu sam da ti pomognem da

1. Ostvariš dublju vezu sa unutrašnjim identitetom.
2. Da te podsetim da tvoj unutrašnji glas, možeš da čuješ jasnije, kroz osnaživanje tvojih ličnih granica, i izražavanje tvojih ličnih želja.
3. Da ti pomognem da iskusiš unutrašnju slobodu, i osetiš sigurnost koja dolazi iz tvog autentičnog integriteta.

Kombinovanjem selektovanih naučno podupretih psiholoških tehnika kao i načina komunikacije, moj pristup ti daje alate koji su ti potrebni, da postaviš jasne i moćne granice, i usavršiš umetnost komunikacije, i nađeš svoj glas koji će ti omogućiti da pričaš svoju istinu.

Praktikovanje lične istine, je kao da vežbaš mišić, što više vežbaš to postaje lakše, a ti se osećaš snažnije. Moj model je dizajniran, da ti omogući da promeniš navike, i usavršiš nove obrazce ponašanja, koje možeš da preneseš na sve delove svoje ličnosti. Tako da svaka faza našeg procesa, počinje da se gradi stabilno na onoj pre te. Time svako bira svoj tempo razvoja i sigurno vodi kad životu koji je u ravni sa tvojim najintiminijim biće.

Kao tvoj psihoterapeut, ja sam tu da ti se nađem na kom god delu da si puta, i da ti pomognem da dođeš u kontakt sa svojim potrebama, željama i snovima. Kao i da ti asistiram u aktualizaciji tih ciljeva, pomoću metode pune svesnosti. Samim tim da izbegneš sve ostale negativne prošle obrasce, koje smo svi često stavljali u zaborav, poricali njihovo postojanje, iz ličnijh strahova. Ono što je sigurno jeste da postoji način i život u kome si sigurna da u svoju istinu, a to je ujedno, i pravi put, koji svi duboko u sebi prepoznajemo kad osetimo istinu u sebi. Samo treba da se podsetimo.

Logični nivo promene

Napravljen je po unutrašnjem liderstvu, predstavlja strukturu koja pomaže da svaka promena, ma bilo koja navika, ponašanje, ili osećaj prolazi kroz šest nivoa promene

Vizija
Svrha
Identitet
Vrednost
Veštine
Sposobnosti
Akcije
Okruženje

Mi smo često fokusirani na nivo Akcije, a trebalo bi da postavimo stvari na mnogo jednostavnijem nivou. Na primer “Ja hocu da postavim granice sa svojim partenrom”, tada taj cilj utiče na ceo lanac i reakcija kroz svih šest nivoa, postaje realna.

Kada promenimo svoje akcije bazirano na tome što simultano postavljamo granice, počinje promenu u tvojim veštinama (asertinovsti, i efektivne komunikacije), tvoje vrednosti (iskrenost i integritet), tvoj identitet (osoba koja priča tvoju istinu), i tvoja vizija (“Sve moje vezu su zdrave i iskrene”). Moja psihološka tehnika, je tu da ti da uvide u svih šest nivoa u dubini procesa.

Leave your comment