Mindfulness Tuširanje

shower

Tuširanje je često jedna od onih aktivnosti koje mnogi od nas koriste da se opuste, da puste da voda sa nas spere sve negativne stvari koje su nam se desile u proteklom danu.

Često dobijamo super kreativne ideje baš dok se tuširamo. Zato hajde da iskoristimo ovaj momenat baš za to. Najbolje ćemo osvestiti taj trenutak tako što ćemo se zapitati: Kakva je voda koja ide niz moje telo? Kako miriše sapun koji koristimo? Da li možemo da čujemo i kakav je zvuk kapljica koje padaju na pod? Kakve je temperature voda? Kakav je pritisak tuša na naše telo?

Sva ova pitanja, će nam pomoći da se uključimo u momenat. Tako ćemo ovo vreme iskoristiti da utonemo u stanje u kome smo svesni trenutka, umesto da se fokusiramo na ono što nas čeka posle toga tuširanja. Samim tim ćemo ući u sledeći zadak mnogo svesniji, i opušteniji.

Jedna od modernih strategija jeste da kada završimo tuširanje provedemo par sekundi pod hladnom vodom. Da se naše telo probudi. Obično je reakcija tela napetost u prvi sekundama, ali posle toga dolazi nagrada, u vidu olaksanja i probuđenog organizma. Više o tome možemo da nađete ovde.