Jutarnje strane

morning

Pisanje Jutarnjih strana, može da bude odličan kanal za naše misli i osećanja. Jako je jednostavno, samo treba da bez ograničenja napišemo sve što nam padne na pamet. Postoji samo jedno pravilo a to je da svakodnevno čim ustanemo napišemo par strana, nije bitno da li je to pola strane, jedna, dve…kako se osećamo!

Stvoriti rutinu iziskuje napor, i traži od nas da radimo stvari na drugačiji način da to ne bude samo autopilot, otvorimo oči i krenemo u dan. Naprotiv, hajde na napravimo promenu, nije drama ako jedan dan naprosto zaboravimo, bitno je da sutra ispravimo tu greski i da nastavimo dalje sa praksom. Najbitnije je da se posvetimo.

Takođe gramatika nije nešto na šta treba da obraćamo pažnju, u redu je ako napravimo greške, u redu je ako ižvrljamo stranu. Samo pustimo da misao teče kroz našu ruku. To je samo naš prostor, i u redu je da ga držimo tajanstvenim, da nikom ne pokazujemo te strane. Samo treba da ostavimo prostor za sebe i posvetimo se par minuta u toku dana. Te prve misli koje nam dolaze su čisto zlato, baš zato što smo pustili da teku onako kako nailaze, bez ograničenja, one su prozor u naš unutrašnji život. Tako ćemo najbolje početi dan, sa punom svešću o sebe i svoje situacije, kao i prolaznosti iste.