Instrumentalna muzika

instrumental

Na putu za posao, obično razmišljamo o svemu šta treba da uradimo taj dan na poslu, koje sve zadatke treba da odradimo…kako da im pristupimo? Možda očekujemo neku neprijatnu sitaciju, pa smišljamo strategije kako da je izbegnemo ili sučimo…Kada stignemo na posao, već smo umorni, i istrošeni misaonim procesom, tako da smo samim tim manje spremni da se zaista efikasno pozabavimo datom, sitacijom. Umesto toga, možemo da radimo nešto korisno, što će nam poboljšati kapacititet da što efikasnije odradimo zadatke.

Na primer možemo da počnemo dan jednom kratkom vežbom disnja. Druga strategija jeste da odmorimo naše misaone procese, i fokusiramo se na to što se dešava oko nas. Na primer da bi izolovali ometače iz sopljne sredine, možemo da pustimo klasičnu muziku koja je provereno sredstvo, za fokusiranje.

Nađemo određenu plej listu pesama, kompozitora klasične muzike. Zatim je pustimo na repeat, tako da ne moramo više da mislimo koja je sledeća pesma. Na neki način napravimo lični sountrack svog početka dana.

Ako to ponavljamo svaki dan, prosto ćemo ući u ritam na isti način. Tako da ćemo izbeći da danu pristupamo sa strahom od negativnih ishoda ili previše napetosti i isčekvanja.