Biti majka Sebi

mother

Termin majka se često koristi kao imetnica, ono što može biti moderan pristup jeste da ga gledamo kao glagol. Glagol koji označava radnju. Svako od nasi ma definiciju majke, nekog ko je brižan, uvek tu i možda najbitnije nekog ko je dobro nameran.
Kako temrim majka koristimo da opišemo samo jednu osobu u svom životu. Isto tako jako je ličan i pre definisan onim što je neko naše iskustvo sa našom majkom. Zato možemo da krenemo od toga šta je definicija majke za tebe?

Šta je ono što taj koncept idealno predstavlja?

Kako bi ti video majku kao nekog idealnog, nekog ko je tebi bliazak. Daj sebi vremena i razmisli možda možeš i da zapišeš.
Kada razmotrimo dobro definiciju, bitno je da se setimo Junga, i njegove ideje da mi u sebi oregnialno imamo sve i majku i oca, i brata…dakle mi imamo sve te resurse u sebi, bez obzira na pol, poreklo, mesto rođenja. Zato hajde da pogledamo u sebe duboko i vidimo gde i kako to izgleda u nama.

Sigruno je da postoji, slobodno daj sebi veremna da prepoznaš te delove sebe, čak možeš i da se igraš sa tim. Možeš da počneš od toga kada si se tako osećao u odnosu sa nekim, o kome si brinuo i bio nežan.

Kada probudiš sve te emocije, možeš da kreneš da tretiraš sebe iz te perspektive. Zato ponekad iako imamo mame koje brinu o nama i koje nas vole, takođe možemo da probudimo taj koncept u sebi. I da onda u svakodnevnom životu podsetimo sebe na to kako je to voleti sebe, iz druge perspektive.

Leave your comment