Ares

daniela-poli-kOKtzyCQpC0-unsplash

Ares bog rata koji je sam sebi svrha. Predstavljao je radost u borbi i borbi junaka. Njegov fokus bio je na ratovanju, nije ga mnog zanimalo, kako i kada se ratuje, zanimao ga je samo način ratovanja, i borbe. Uvek je nosio bakreni oklop i kacigu, i koplje, i štit. Tako su svete životinje bile orao, detlić, lešinar. On je predstavljao samim tim i brutalnu stranu rata, sve što je fokusirano na direktnu borbu. Dakle on je bio onaj koji predstavlja haos u trenutku koji nastaje kada dođe do opšte pometnje.

Njegova najveća suparnica je bila Atina koja je takođe bila jedna od predstavnica bogova borbe. Iako su bili u bliskom rodu nalazili su se na suprotnim strana. Afrodita, je bila njegova žena i ljubavnica sa kojom je imao dvoje dece Deimosa i Fobosa. Njihova ljubav je bila velika i pasionirana, sa druge strane postojalo je mnogo legendi koje su bile vezane za njih.

Mitovi i priče o njemu su najviše fokusirane na samu borbu i bitku koju imam. U momentima, kada se potpuno izgubi kontrola, nad onim što se dešava. Tada je jasno da njegov arhetip tu da nas podseti na kontrolu koju gubimo kada se nalazimo u žaru borbe.

Leave your comment