Negativna Percepcija

neg

Na primer imali smo loš dan na poslu. Osećamo se umorno iscrpljeno, nismo u najboljem raspoloženju. Samim tim i misli koje nam dolaze su negativne. Dalje, zaboravili smo da svratimo do prodavnice na primer, počinjemo da krivimo sebe da smo mogli da odradimo taj dan mnogo bolje. Sled svega toga, je da je cela naša emotivna paleta negativna. Naš pristup svemu će biti negativ. Čak i stvari koje su dobre u našem životu, i njih ćemo percipirati kao negativne.

Najnovija psihološka istaživanja ukazuju na to je mindfulnes odličan alat, koji nam pomaže da kontrolišemo emocije. Kroz vraćanje fokusa na sadašnji trenutak mi razvijamo sposobnost emotivne intelignecije.

Postajemo svensi ne samo svojih, nego emocija drugih oko nas. Ovo je ključno jer smo onda sposobni da reagujemo u skladu sa sitacijom imajući u vidu kako se to reflektuje na druge oko nas. Pored toga razvijamo jasan unutrašnji radar koji nam pomaže da upravljamo svojim danom. Tako da za rezultat imamo potpuno zadovoljstvo.

Ono što je ključno je da u ovim momentima praktikujemo vežbu zahvalnosti. Ili vežbamo zahvalnost na onome što već imamo.

Nađemo udobno mesto i smirimo se.

Pustimo muziku koja nam prija.

Kada dođemo u stanje u kome nam je udobno i mentalno i fizički – zapitamo se šta je to što imamo u životu sto nas cini srećnima?

Dakle sitnica, ali ona koje je bitna za lično nas.